RECEPTEN

Biologische recepten
voor elk moment

Hutspot

Heerlijke hutspot voor vijf personen.

ingredienten:

  • 3 ons gierst
  • 2 el sesamolie
  • 3 flinke uien
  • 1 el dillezaad
  • 3 winterwortels
  • 1 tl zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el shoyu
  • 1 blok seitan
  • 2 tl marjolein
  • Handvol gehakte peterselie

 

BEREIDING:

Was de gierst in een fijne zeef onder de kraan. Zet met drie maal zoveel water en een theelepel zeezout in een ruime pan op en breng aan de kook. Laat een kwartier op laag vuur koken, doe er dan een sudderplaatje onder en laat nog een half uur zachtjes sudderen.
Intussen pel je de uien en snijd ze in grove blokjes. Boen de wortels schoon en snijd ze in 1 cm dikke kwartjes. Snijd de knoflook in dunne schijfjes. Verwarm in een pan met dikke bodem de olie en fruit eerst de uien met de knoflook tot ze glazig zijn en voeg dan de wortels met het dillezaad toe. Roerbak even door en voeg een scheutje heet water toe. Laat met de deksel op de pan een kwartier zachtjes koken en zodra de wortels gaar zijn voeg je de shoyu met de marjolein toe. Roer door en laat de smaken nog even intrekken. Als de gierst zacht is voeg je de groente erbij en pureer alles met de hutspotstamper. Dien op met in kleine blokjes gesneden en kort gefruite seitan en bestrooi met de peterselie. 

 

favicon.png

VOLG ONS OP INSTAGRAM