RECEPTEN

Biologische recepten
voor elk moment

Weg-met-de-voorjaarsmoeheid soep met verse kruiden

Toe aan zon en voorjaar? Een heerlijke soep vol kruiden.

Ingredienten:

  • 1l water
  • 2el woknoodles of vermicelli
  • 1 norivel
  • 1 bosje lente ui (gehakt)
  • 1-4 worteltjes, dunne halve maantjes
  • 4 volle dessertlepels miso
  • 1 el olijfolie

per persoon

  • 3 takjes zelderij
  • 4 takjes veldkers of waterkers
  • 3-5 bladen daslook of  bosje bieslook
  • 4 topjes duizendblad
  • 3 topjes brandnetel
  • 3 blaadjes weegbree

 

BEREIDING:

 Pluk de jonge kruiden in een vergiet en spoel ze af onder de kraan of roer ze door een teiltje water en laat ze uitlekken.

Verwarm de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit daarin kort de lenteuien en worteltjes.

Breng intussen 1 L water aan de kook en voeg samen met de noedels toe. Laat 5-8 minuten zachtjes koken of tot alles beetgaar is.

Voeg de zeer fijngesneden kruiden toe en laat deze 1-2 minuten meekoken of tot ze zacht zijn. Voeg de in een beetje water opgeloste miso toe en zet de warmtebron uit.

Rooster de nori, knip deze in dunne korte strookjes. Serveer de soep in kommen bestrooid met de nori en laat in het midden een madeliefje drijven. Voor 4 personen.

Recept van Mieke Willebrands

favicon.png

VOLG ONS OP INSTAGRAM