RECEPTEN

Biologische recepten
voor elk moment

Bietengratin

Een keer toe aan een nieuw recept met bieten. Probeer dan deze bietengratin!

Ingredienten:

  • 700gr gekookte bieten
  • 50gr boter
  • 50gr volkorenmeel
  • 450ml melk
  • 150gr geraspte kaas
  • 2el bieslook
  • 50gr walnoten
  • 25gr paneermeel
  • 1,5tl karwijzaad
  • verse peterselie
  • peper en zout

 

BEREIDING:

Ontvel de bietjes, snij ze in blokjes en roerbak ze in de helft van de boter.

Smelt de rest van de boter in een schone pan, voeg het meel toe en laat even koken. Voeg de melk erbij, blijf roeren tot de saus begint te binden.

Voeg ¾  van de kaas toe, samen met peper, zout en bieslook.

Schep de roergebakken bietjes en de walnoten door de kaassaus.

Doe het mengsel in een ovenvaste schaal. Bestrooi de bovenkant met kaas en paneermeel. Zet de schaal even onder de grill.

Garneer de schotel met peterselie en karwijzaad.  

Serveren met rijst, bulgur of kasha (geroosterde boekweit).

favicon.png

VOLG ONS OP INSTAGRAM