RECEPTEN

Biologische recepten
voor elk moment

Parel couscous salade

Met krokante kikkerwten en gegrilde groenten.

Ingredienten:

  • 200 gram kikkererwten (uit blik of pot)
  • 2 trostomaten
  • 2 knoflooktenen
  • verse tijm (ongeveer 14 takjes)
  • 170 gram parel couscous
  • 1 courgette
  • 3 stengels bosui
  • 1/2 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 75 gram feta
  • 350ml groentebouillon
  • 1 el roomboter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

 

BEREIDING:

Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon. Dep de kikkererwten droog met een keukenpapier. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Sijd de trostomaten in partjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd of pers de knoflook fijn. Pers de halve citroen uit.

Verdeel de courgette, tomaten en de helft van de tijm over 1 kant van de bakplaat (bekleed met bakpapier). Besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat. Bestrooi de kikkererwten met paprikapoeder, besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep de kikkererwten om. 
Bak de kikkererwten en groenten 20min in de oven (tot ze krokant en goudbruin kleuren). Schep na 10 min alles even om.

Smelt ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2-3min op middelhoog vuur. voeg de parelcouscous en de overige tijm toe en bak 2-3min tot de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat 10-12min zachtjes droogkoken. Roer regelmatig. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt.

Verkruimel de feta en voeg de helft samen met de geroosterde groenten en 2tl citroensap per persoon toe aan de parelcouscous.

Garneer met de kikkererwten, bosui en de overige feta.

Eetsmakelijk!

 

favicon.png

VOLG ONS OP INSTAGRAM