Amandelspijs
Voor +/- 475 gram spijs
Ingrediƫnten:
- 200 gram gepelde amandelen (evt. vervangen door amandelmeel)
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 1 vers ei
- 1 biologische citroen
Bereiding:
Doe de amandelen in een keukenmachine en hak de amandelen fijn. Laat daarbij de machine af en toe even rusten, anders willen de oliƫn uit de amandelen er nog eens voor zorgen dat je meer een pasta krijgt, in plaats van amandelmeel. (Als je geen hakmachine hebt, kun je ook amandelmeel gebruiken.)
Meng het amandelmeel met de suiker. Klop het ei los in een kommetje en roer het amandelmengsel door het ei. Was de citroen en rasp deze. Pers vervolgens het sap uit de citroen. Voeg de rasp en twee theelepels van het sap van de citroen aan het mengsel toe en roer goed door. Verpak de spijs in huishoudfolie en/of doe in een bakje en bewaar deze in de koelkast tot gebruik (minimaal een dag).
De spijs laat zich ook prima invriezen. In de vriezer is het zeker drie maanden houdbaar.