RECEPTEN

Biologische recepten
voor elk moment

Herfstrecept: Pompoentaart

Heerlijk herfstige taart voor een koude winderige dag

Ingredienten:

  • 300 g fruitig pompoenvruchtvlees
  • 100 g pure chocolade
  • 3 scharreleieren
  • beetje tarwegries of fijngehakte amandelen voor het bestuiven
  • 180 g speltbloem of volkorenspeltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • rasp van 1 onbespoten sinaasappel
  • 4 eetlepels acaciahoning
  • 1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier
  • 180 g zachte boter
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels fijne rietsuiker
  • poedersuiker
  • amandelsnippers

 

BEREIDING:

Rasp het pompoenvruchtvlees in de keukenmachine of met een rasp fijn (goed uitdrukken). Rasp ook de chocolade fijn. Splits de eieren en klop de eiwitten tot schuim.

Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de bodem en de rand van de springvorm in met boter. Bestuif de bodem met tarwegries of fijngehakte amandelen.

Meng het meel, bakpoeder, kaneelpoeder, 1 snuf zeezout, de sinaasappelrasp en chocolade. Klop de eidooiers, honing en Cointreau luchtig met de garde of handmixer. Roer de boter en pompoen erdoor. Spatel afwisselend het meelmengsel en het eischuim erdoor.

Vul de vorm met het deeg en strijk dat glad. Strooi er pijnboompitten en suiker over. Zet de vorm op de een na onderste richel in de oven en bak de pompoentaart 30 tot 35 minuten. Controleer of hij gaar is door er met een breipen in te prikken.

Bestuif de nog warme taart met poedersuiker en maak af met amandelsnippers. Laat de pompoentaart een dag rusten voor u hem aansnijdt.

 

LEES OOK

Hutspot

Heerlijke hutspot voor vijf personen.

Read more

Paddenstoelen koekjes

Herfstrecept van Mieke Willebrands

Bekijk recept

Appel-perencompote met zelfgemaakte granola

Lekker en voedzaam!

Bekijk recept
favicon.png

VOLG ONS OP INSTAGRAM