RECEPTEN

Biologische recepten
voor elk moment

Kruidige pepernoten

De állerlekkerste zelfgemaakte kruidnoten. 

Ingredienten voor 4 personen: 

  • 300 g (gebuild)meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • Naar smaak: 1 tl gemberpoeder of 1 tl fijngestampt anijszaad
  • Ongeveer 1 el sinaasappelschil, geraspt
  • 3 el gemalen hazelnoten
  • 150 g boter
  • 200 g (riet)suiker en/of gedeeltelijk suikerstroop of honing

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng het meel met het bakpoeder, de speculaaskruiden, gemberpoeder of gemalen anijszaad, gemalen hazelnoten, sinaasappelschilrasp en het zout in een ruime beslagkom. Voeg suiker en de boter in blokjes gesneden toe. Kneed het met schone handen tot een stevig deeg.

Vet een bakplaat in. Draai kleine bolletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat met een tussenruimte van minimaal 1 centimeter. Bak de pepernoten in 10 tot een 15 minuten 170°C. Schep ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.

Tip: 
Dit recept is ook perfect te gebruiken om speculaasjes op de bakplaat van te maken. 

LEES OOK

Kruidige pepernoten

De állerlekkerste zelfgemaakte kruidnoten. 

Lees verder

Arabische salade

Met gerst en gemarineerde champignons.

Bekijk recept

Verse boerenkoolstamppot met vegaworst en uiensaus

Een heerlijk (vegetarisch) recept voor het winter seizoen.

Read more
favicon.png

VOLG ONS OP INSTAGRAM