RECEPTEN

Biologische recepten
voor elk moment

Paddenstoelen koekjes

Herfstrecept van Mieke Willebrands

ingredienten:

  • 4 ons gemengde paddenstoelen, grof gesneden          
  • 1 kop volkorenmeel
  • 1 ui, in fijne halve maantjes                                              
  • 1 el arrowroot
  • 1 prei, in dunne ringetjes                                                    
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie                                                                      
  • 1 kop havermelk  
  • 3 el shoyu                                                                             
  • 1 el marjolein                                                                         
  • ¬Ĺ bosje peterselie  
  • 1 tl rozemarijn
  • Zonnebloemolie om in te bakken

 

Bereiding:

Meng het volkorenmeel, de arrowroot en het zeezout,  roer de kop havermelk er met een garde door en klop tot een glad, dik beslag. Zet koel weg.

Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie, fruit de gesneden ui en als die glazig zijn voeg er de gesneden paddenstoelen aan toe. Roerbak een paar minuten, voeg een paar korrels grof zeezout toe zodat het vocht los komt. Voeg de marjolein en rozemarijn toe, laat 5 minuten sudderen en doe de shoyu erbij. Laat nog een minuut langer roerbakken en haal van het vuur.

Laat afkoelen, snijd intussen de prei en roer die rauw door het beslag. Als het paddenstoelenmengsel is afgekoeld meng je het door het beslag. Verwarm een dun laagje zonnebloemolie in een koekenpan en laat met behulp van een natgemaakte lepel 3 kleine porties beslag in de hete olie glijden. Bak aan beide zijden goed bruin en garneer met zeer fijn gesneden peterselie.

LEES OOK

Kruidige pepernoten

De √°llerlekkerste zelfgemaakte kruidnoten. 

Lees verder

Herfstrecept: Pompoentaart

Heerlijk herfstige taart voor een koude winderige dag

Bekijk recept

Aardbeien met balsamico

Een zomerstoetje

Bekijk recept
favicon.png

VOLG ONS OP INSTAGRAM