Tiramisu
Een Italiaanse klassieker met lange vingers en mascarpone.
Ingrediƫnten:
- 1 pak lange vingers (ongeveer 30 stuks)
- 10 ml sterke koffie
- 2 eetlepels amaretto of koffielikeur
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 500 gr mascarpone
- 250ml slagroom
- 75 gr suiker
Bereiding:
Beleg de bodem van een schaal met lange vingers. Meng de sterke koffie met koffielikeur en druppel de helft over de lange vingers zodat ze goed doordrenkt zijn.
Klop slagroom stijf en voeg dit samen met de suiker en de mascarpone. Schep de helft van het mengsel over de laag lange vingers, leg hier nog een laag lange vingers over. Druppel de rest van de koffie met likeur over de lange vingers en schep daarna de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers.
Dek de tiramisu af met plasticfolie en laat dit een paar uur opstijven in de koelkast. Besprenkel vlak voor het serveren de cacaopoeder of rasp over de tiramisu.